пятница, 25 ноября 2016 г.

Крістіан Діор стиль "New-Look"

Початком нового стилю в моді вважають 12 лютого 1947 р., коли маловідомий дизайнер Крістіан Діор показав свою колекцію жіночих суконь. Цей день змінив світову моду тому, що в цей день народився новий образ жінки. Цей стиль отримав назву “нью лук”  New-Look (англ. - новий погляд, новий образ).

  Новий стиль відмінив широкі плечі і короткі спідниці 40-х років.
 Наряд від Діор підкреслює талію та округлість стегон, акцентує груди.
 Діор повернув жінкам жіночність, романтичність і елегантність.
 Улюблені кольори Діора: сірий і рожевий.
 Сірий Діор вважає символом елегантності, а рожевий - називав кольором радості і жіночності.
 Втіленням абсолютної краси Діор вважав квіти і серед них улюбленими були троянди та конвалії, саме вони послужили прообразами силуетів нової моди.
 Діор винайшов ліцензування - він став продавати право ставити свій фірмовий знак на вироби, власник ліцензії повинен був або копіювати його моделі або повторювати стиль Діора;

 Діор став продавати право на використання свого прізвища виробникам різноманітних товарів, отримуючи за це відсоток від продажі.


Синонім паризької моди середини ХХ століття – 

Крістіан Діор (1905-1957 р.р.)

Діор створює образ ідеальної жінки з тонкою талією, похилими плечима і пишними, як квітка, спідницями. Доповненням були нейлонові панчохи з швом та туфлі на шпильці.
Улюблена деталь Діора - банти. Він не просто прикрашав ними вироби, банти завжди були їх повноправною частиною. Ними він позначав найважливішу частину костюма, на яку хотів звернути особливу увагу.
У своїх моделях Діор використовував корсети, які створювали прилеглий ліф, затягнувши талію до 50-55 см, а також криноліни. Внутрішня жорстка конструкція виробів дозволяла їм навіть на вішалці зберігати свою форму. Завдяки Діору з’явилась нова галузь текстильної промисловості, яка випускала прокладкові матеріали.


Стиль New-Look відродив ансамбль з ретельним підбором до кожної сукні головного убору, сумочки, прикрас та взуття 

Парфуми від Діора:
 “Місс Діор” – 1947 р.
 “Діорама” –1949 р.
 “Діоріссімо” – 1956 р.




Взуття для колекцій Діора розробляє відомий дизайнер Роже Вів'є. Вів'є підписує свої моделі Christian Dior-Roger Vivier, ставши єдиним дизайнером, ім'я якого геніальний модельєр погоджувався ставити поряд зі своїм.


Комментариев нет:

Отправить комментарий